Indkøring

Det er en stor ting for et lille barn at starte et nyt sted, efter at have været i mors og fars trygge arme. Det kræver tillid og kræfter for et lille barn, da dagen vil forandre sig. Pludselig skal barnet forholde sig til en helt ny verden. Vi er meget bevidste om tilknytning, så det vil være den/de samme voksne, der siger godmorgen hver dag. Tilliden mellem jer forældre og os, vil barnet mærke og den vil være med til at gøre barnet tryg. Alle børn er forskellige og kommer fra forskellige baggrunde. Nogle har prøvet at blive passet før, andre ikke. Der skal sættes ca. 1-2 uger af til indkøring og vi anbefaler en ugentlig fridag i den første tid. Der vil selvfølgelig være god tid til at vi kan snakke undervejs, så alle relevante oplysninger om jeres kære barn bliver overleveret, så vi kan møde jeres barn med genkenlighed og med trygge åbne arme.

Det er vigtig  at i som forældre, inden I begynder hos os, kender Børnekærs rytme, så kan I vænne jeres barn til ny sove-rytme, hvis den skal ændres. På denne måde er jeres barn klar til sin første lur hos os. (De bliver puttet kl 11.15-11.45)  Overgangen bliver så blid som muligt når barnet ikke både skal forholde sig til et børnekært sted og ændre hele sin sove-rytme. Hvis I har spørgsmål eller ønsker lidt hjælp til dette og inspiration, er  meget velkomne til at ringe til os. I kan læse om rytmen under “hverdag og rytme“.

Opstart: De 3 første dage. Først indkørningS kommer i bare fra vi åbner kl 8 og 9. Vi står klar til at sige velkommen til jeres barn. Kl 9 har vi samling, med sangleg, brød og frugt, så vi anbefaler at I senest kommer 8.45. Hvis det er sender, i først kan kommer så er det også helt fint . Efter samling er der fri leg i haven til 10.30. Vi siger farvel og tak for i dag og på gensyn i morgen. På 3-4 dagen - når vi  er i haven, er forældrene inde for i huset, og vi ser hvordan det går, og forældrene er lige i nærheden. På 4-5 dag, prøver forældrene at gå, og komme til spisning med barnet kl 10.45. Vi er ca færdige 11.20. og tager barnet med hjem. På  5-6 dag aflever i inden sangleg kl 9. Vi siger farvel til jer forældre og på gensyn. Barnet er med til samling kl 9. I henter jeres barn, før eller efter spisning. (alt efter aftale med os) . Næste uge, prøver vi at barnet sover i Børnekær. Det er sådan et standart indkørnings forløb plejer at være, men alle børn er forskellige. Vores erfaring er, at det er bedst for børn og forældre på denne måde. Men hvis barnet ikke er helt klar, venter vi lidt. Når i starter op - får i udleveret 3-4 telefon nummer.  Det er vigtig , at når i er starter op, at i hvergang skriver en besked til alle  3-4  telefon nummer . ( en fælles tråd, anbefalder vi er  indkodet på  jeres telefonen ) Så modtager vi alle samme beskeder. 

Det er vigtigt at I som forældrer har fokus på, hvad der skal ske, så I mentalt gør jer så klar som muligt, selvom det kan være svært. Et barn registrerer lynhurtig hvis man har dårlig samvittighed over at aflevere og ikke er klar til det. At man beslutter sig for at det er det rigtige at lade sit barn passe, og at vi her ønsker at passe ens kære barn. Så vil det blive en rigtig god indkørning 😀

 Sygdom

Et barn kan komme i børnekær, når barnet er frisk og er som det plejer og har været feberfri min 24 timer. Hvis forældrene vurderer at barnet har behov/ nødsaget til at benytte Panodil for at komme af sted. Er barnet ikke frisk / rask. 

Del siden