Praktisk info - i vores natur dagpleje

Vi elsker at være ude

Vi er en natur-pasningsordning med ude køkken og vi starter uden for hele året rundt. Vi stortrives i vores skovhave og tager på ture. Vi holder samling og sangleg kl. 9 udenfor hver dag når det er muligt. Men vi går selvfølgelig ind hvis vejret ikke er til det. 

Vi bor i et hus, her leger vi og spiser vores daglige biodynamiske/økologiske måltider. Indenfor er rummene optimerede og er indrettede til at styrke barnets fantasikræfter og efterligning så den gode leg kan finde vej. Alt legetøj er i naturmaterialer, i træ, i former og i regnbuens farver. Dukkerne er håndsyede og alle ting er lavet med omhu for det lille barn. Der er ingen kemi i legetøjet og der er ikke trådløst netværk i huset. Legetøjet er økologisk og ligeledes er husholdningens ting det også. Vi har en hyggeligt pusleplads og en fin garderobe. Indearealet og indeklimaet er super godt og vi bor på  70 kvm. med en fin stor fantasifuld have, vi hver dag går på opdagelse i. 

Arbejdes dag. For at bevare de dejlige omgivelser vi har til børnene i Børnekær, afholder vi 1 obligatoriske arbejdsdage om året. Arbejdsdagen ligger en weekend af 5 timers varighed, det er en hyggelig dag hvor der medbringes madpakker eller arrangeres fælles frokost, te kaffe og kage. Hvis I som familie er forhindret, er I velkommen til at lave en arbejdsopgave inden selve arbejdsdagen- ellers er arbejdsdagen estimeret til 1000 kr- pr barn ved udeblivelse. Så vi kan aflønne en person udefra, til at komme og udføre arbejdes opgaven. 

Beklædning.  I BØRNEKÆR er vi ude hver dag i alt slags vejr og derfor er barnets tøj en vigtigt, for at kunne holde sig varm. Det er ligeledes vigtigt med tøj, hvor barnet kan bevæge sig frit rundt. Derfor håber vi, at I vil være bevidste om jeres barns påklædning. Eksempelvis købe sko med velcro så barnet med tiden selv kan hjælpe til med at at tage sine sko af og på. Om vinteren er uldundertøj og uldsokker, ulddragt og uldhue en nødvendighed. Børnene sover udenfor, hvor barnet har sin helt egen trygge barnevogn eller kryppe. Uld har en kvalitet der går ind og regulerer barnets temperatur, så det kan holde sig varm når det er koldt og køle barnet ned når det er varmt. Hele året anbefaler vi huer til de små børn. Når det er forår og sommer giver vi børnene sommerhat på og en tynd hue eventuelt af silke. Derfor må I meget gerne medbringe en solhat med stor skygge, da det beskytter barnet bedst mod den stærke sol. I kurven på barnet plads skal der gerne være: 1 body, 1 par sokker, 1 par bukser, 1 trøje, 1 hue/hat. Dit barns sovedyr og/eller sut, eller hvad I bruger som tryghed og sovning derhjemme. 

Del siden